Sunday, December 24, 2006

VAR COOP I SON EN IMPULS?

På spørsmål fra TV Follo fredag 10.11.06 svarer informasjonsdirektør Helge Kløvstad i Coop at det ikke er bestemt når butikken i Son skal åpne, ei heller om det blir Prix eller Mega. Kanskje til våren, og kanskje ikke i det hele tatt. Det er merkelig at Coop, som er "litt mitt", sløser så til de grader med pengene. Hvem er det som kan tillate seg å fryse en tosifret million investering som butikkbygget i Son.

Hadde Coop en mening med bygget på Son havn nord, eller var det en impulshandling? Er det medlemmenes utbytte i 2005 som ligger i et ubenyttet nybygg? Er dette regningen Coop må betale for å ha trosset en massiv folkelig protest, ikke mot Coop, ikke mot Coop i Son engang, men mot "det hesligste (bygg) som noen gang er planlagt i Son", Soon og omegns vels brev 18.4.2006 til planutvalget.

Vandalismen blir helt meningsløs dersom Coop ikke engang skal bruke bygget. Er det et tilfeldig sammentreff at administrerende direktør Bernt Aas i Coop NKL fikk sparken torsdag 9.11.06? Har Coop sentralt begynt arbeide med å distansere seg fra Son havn nord. Ikke bare har Aas ansvaret for å ha ødelagt en av landets best bevarte historiske småskalabebyggelser, men til og med til ingen nytte. Verre kan det ikke bli.

Ap kunne ikke fått en dårligere start på valgkampen. Coops kjøp av Son havn nord var ordfører Ludvigsens baby. I følge Coop lovet ordfører at det ikke skulle bli butikk på Sletta. Den helt store ulykken var imidlertid valget av Kjell Reine som arkitekt. Arkitektfirma Snøhetta, som er godt nok for det eneste bygget på Ground Zero i New York, var alt engasjert av kommunen på Son havn nord. For Coop var ikke Snøhetta godt nok. På Son havn nord var bare industribygg arkitekt Reine fra Drammen godt nok. Son kan ikke leve med at Coop ikke redegjør for valget av Reine som arkitekt. Hvorfor måtte absolutt Coop bygge så grise stygt?