Sunday, December 24, 2006

SON HAVN NORD – BARE TAPERE?

Son har fått et ødeleggende fremmedelement i sitt midte. Ola Risbråte har avslått Coops tilbud til Kiwi om å overta forretningsbygget på Son havn nord. Bygningssjefen, en sentral saksbehandler og kommuneplanleggeren har alle sagt opp stillingene i løpet av kort tid. Selv etter flere gangers utlysning har det ikke meldt seg kvalifiserte søkere til bygningssjefstillingen, hvor det gode arbeidsmiljøet er gjort et poeng av i annonsen. (Denne henvisningen er utelatt i kommuneplanlegger annonse.)

Informasjons direktør Helg Kløvstads (han med hemmelig medlemskap i vellet) utallige floskler om hvilken velsignelse Coop vil være for Son, er grundig avkledd nå som Coop ikke vil bruke bygget. Tiden er mao inne for følgende oppsummering: Er det samfunnsmessig fornuftig å la Kiwi/Huitfeldt eierne bygge på tomten i strandsonen, som det har vært byggeforbud på siden 1986, når et tilsvaret ferdig bygget lokale står ledig et stenkas unna. Eierne av Kiwi/Huitfeldt tomten har sin agenda, som Coop hadde sin (forlatte) agenda. Men Son bør også melde seg med en agenda som går ut på at vi ikke kan fylle opp Son med store og stygge bygninger som står tomme. Nå må vi se at det er behov for eksisterende bygningsmasse før vi setter i gang igjen.

Son må venne seg til tanken om at kapitalkreftene, så lenge det er en ledig flekk mot sjøen, for all fremtid vil ønske å bygge stort og høyt. For å unngå mer ødeleggelse må all utbygging utsettes til etter at kommunedelplan er kommet på plass.

Med flere tusen kvm ledig hos Coop på Son havn nord bør det absolutt være mulig. Dersom dagens Kiwi tomt med parkering kan gjøres tilgjengelig for allmennheten som park, ved at Kiwi flytter in hos Coop, kan Son kanskje tre ut av tapernes rekke.