Sunday, December 24, 2006

Vestby ordførerens floskler

vestby Ordførerens floskler

Ordførerer Tom Anders Ludvigsen gjentar i Vestby Avis 21.12.06 at han gjerne tar fire nye år. I den anledning ønsker han "at noen av våre 13159 innbyggerne noen ganger kunne se over egen hagehekk. Vi er faktisk en del av noe større, Vestby kommune."

Vestby kommune ligger inneklemt mellom Moss, som har sin identitet i en stolt industritradisjon, og Ås, som like stolt knytter seg til universitetet. Faktum er at Vestby kommune ikke knytter seg til noe som helst, hvis man da ikke vektlegger jernbanestasjonen. Vestby kommunes problem er at den har ingen reell og faktisk legitimitet, kommunen er en formell konstruksjon.

Kommunegrensene er ikke en gang synlige, i den forstand at grensene til Moss og Ås verken er fjord, fjell eller vassdrag. Riktig nok er lagerdrift en oppadgående virksomhet i kommunen, men for øvrig er det heller ingen næring eller aktivitet knyttet til kommunen. Derfor er det ingen grunn for innbyggerne å føle at de er del av noe større. Vestby kommune er "middel of no where", en hummer og kanari samling uten fellesnevner.

Siden det åpenbart er et innbyggerønske å forbli i Akershus fylke, er Ås den naturlige kommunen å gå sammen med. Det må være tillatt å si at Ås, som vert for universitetet, har noe mer eleverte resonnementer enn de vi finner i Vestby kommunes politiske og administrative ledelse.

Når ordfører Ludvigsen uttaler at "vi skal ta vare på de unike tettstedene vi har og la dem utvikle seg slik innbyggerne vil" forvekslser han åpenbart "innbygger" med "utbygger". Med bakgrunn i inneværende periode er kommunen og ordførerens motto å la tettettstedene utvikle seg slik utbyggerne vil.

Meningsløs bruk av floskler og honnørord har preget det politiske arbeid inneværende periode. Det er mulig at slikt gjør seg på et kjøpesenter, men overfor velgerne innebærer bruken en kraftig nedvurdering av evnen til å tenke selv.

Manipulering og løftebrudd, riving av Klubben og Son skole til fordel for leilighetskompleks, eiendomsskatt og ytterligere sentralisering i Vestby er hva som venter oss med Ludvigsen og Ap med fire nye år. Dessverre innbyr ingen andre partier heller til tillit.

Realiteten er at det er Vestby kommune som er en del av noe større, nemlig Follo regionen. I denne sammenhengen finner vi best vår plass sammen med Ås kommune.