Sunday, December 24, 2006

VESTBY HØYRE – ET POLITISK PART?

Politiske partier forventes å stemme etter sin overbevisning, som kommer til uttrykk gjennom partiarbeidet. Større saker forventes å bli behandlet på grunnplanet, dvs medlemsmøter. Vestby Høyre har tydeligvis ikke hatt større saker til behandling i inneværende fire års periode, i hvert fall har det ikke vært avholdt medlemsmøter på flere år. Langt mindre har medlemmene uttalt seg om saker som parkeringsavgiften i Son, forretningsbygget til Coop på Son havn nord eller behovet for en kommunedelplan for Son.

Før jeg ble ekskludert (for 2. gang) rakk jeg å delta på partiets jubileums årsmøte på Son kro. Partiledelsen gikk verbalt i strupen på hverandre ved enhver anledning, personlige antipatier lå åpent i dagen, ingen politiske saker var til behandling og bestillingen av møterom og jubileumsmiddag var et slikt rot at jeg ville ikke ville overlatt barnehagens juletrefest til partiet, langt mindre ansvar for drift av kommunen. I stede for å konsentrere seg om å komme over sperregrensen til valget i 07, slites partiet av personlige motsetninger mht hvem som skal være ordførerkandidat! Rimelig patetisk, når partiet aldri har vært så langt unna ordførerklubba som til neste valg.

Merkverdighetene med Høyre stopper ikke her, faktisk er merkverdighetene ennå større når partiet skal stemme i kommunestyret. Parkeringsavgiften i Son gikk partiet i mot, helt til avstemningen, da de stemte for! Når det gjelder forretningsbygget til Coop på Son havn nord har Høyre gjort felles sak med vellet, helt til klagesaken, da partiet stemte mot seg selv og i praksis umuliggjorde enhver videre motstand mot Coop. Mønsteret gjentok seg når det gjaldt kommunedelplan for Son, igjen stemte Høyre med Ap.

Alle tre er eksempler på fine politiske saker å profilere Høyre på, men som i stedet ble brukt til å fortelle velgerne at det spiller ingen rolle hvem dere velger, når det virkelig røyner på. Faktisk er det mer ille enn som så, fordi partiet åpenbart mener det motsatte av det de stemmer.

Vestby Høyre er et parti uten internt demokrati, "ansvarlig" til det parodiske og med medlemsangst. Arbeiderpartiets håp om å bevare ordføreren neste periode ligger i at Høyre ikke legger om kursen, og beholder mannskapet fra forrige periode, og perioden før der osv.