Sunday, December 24, 2006

Ordfører Ludvigsens tillitskrise

Ordfører Tom A. Ludvigsen (Ap) i Vestby uttaler til MA 30.9.06: "Den økende tillitskrisen med folk i Son er det mest beklagelige i denne valgperioden." På bakgrunn av nært forestående nominasjonsmøte, og valget neste høst, er det fornuftig av ordføreren å " ta sin del av skylden for at det har blitt slik, og forsøke å finne arenaer for en fruktbar debatt".



Etter Son havn nord, marinaen, parkeringsavgiften, rivingen på Husjordet, ditto forsøk på gamleskolen, motstand mot butikk på Sletta og en kommunedelplan for Son, er det dessverre ikke lenger "arenaer for en fruktbar debatt" med ordføreren. Som styringspartiet de siste åtte år gjør Ap klokt i å lete etter en ordførerkandidat som igjen kan delta i den offentlig debatt, som kan tøyle administrasjonen, gjeninnfører utvalgsmodellen, ivaretar allmennhetens rettigheter i strandsonene hvor det betyr mest, praktiserer lik håndheving av reglene, analytisk og med evne til langsiktig planlegging.



Tom Anders Ludvigsen ble gjenvalgt på en bølge av sympati for klok håndtering etter et tragisk mord i Son forrige periode. Han er likandes og kunnskapsrik og kan fortsatt yte meget for kommunens beste, men altså ikke lenger som politiker. Problemet er ikke et dårlig valg for Ap, problemet er den høye andel sofavelgere fordi ingen partier har kommet opp med troverdige kandidater til å lede kommunen videre.