Sunday, December 24, 2006

GREVLINGEN SVØMMEHALL I SON

GREVLINGEN SVØMMEHALL I SON

Son har fått ny og delikat svømmehall på Grevlingen. Hyggelig betjening, romslige åpningstider, rimelige priser og godt varmt vann uten klorlukt. Måtte soningene oppdage og bruke badet flittig i årene som kommer. At bassenget er bygget under trange økonomiske rammer gir det hele et sterilt preg som vi godt kan leve med. Verre er det at kommunen ikke har funnet penger til kroker for badehåndkle, klokke i svømmehallen, lemmer for å holde garderobegulvet tørt og en badstue.



Når det gjelder planleggingen er det en åpenbar mangel at hvem som helst når som helst uten kontroll kan gå i garderoben og bassenget. Følgen er at uvedkommende går fritt i garderoben (hvor hengelås må medbringes) og kan gå i bassenget uten å betale. Antall badende kan derved overstige maksimal grensen og brukere av idrettshallen, med og uten ytter sko, bruker badets sanitæranlegg. Badeanlegget, selv med heis, holder åpenbart heller ikke mål når det gjelder tilgjengelighet for funksjonshemmede.



Skoleungdom vil være hovedtyngden av brukere, både i og utenfor skoletiden. Allikevel bør kommunen gjøre badet ferdig. For voksne gjester ville badstue og havvann vært prikken over I-en. Informasjonsdirektør Kløvstad i Coop har etterlyst gode ideer til en gave fra Coop til Son i forbindelse med ferdigstillingen av Son havn nord. Fullføring av badeanlegget vil være en gave som også kommer innflytterne i boligblokkene til gode.