Thursday, April 06, 2006

UNDERETS TID ER IKKE FORBI

Son næringsforening avholdt informasjonsmøte på Son Kro 5.4.06 med prosjektlederen for Son havn nord, som kunne berette at påkjenningene på omdømme har brakt Coop langt inn i tenkeboksen. Coop tenker ikke bare på om de skal ha en Mega eller Prix (som om det var noe å tenke på), men om de skal trekke seg helt ut av Son. Med Kiwien på Sletta (du verden så flott den har blitt) har Son fått en ”second chance” til å bli kvitt Coop. Hvis så mange som mulig velger å handle på Sletta, gjør vi oppholdet i tenkeboksen korteste mulig. En tom parkeringsplass foran ”gamle” Kiwien, får Coop til å forstå at butikk på Son havn nord ikke lenger er en god ide.

Forøvrig var prosjektlederen urolig for fylkesmannens krav til takene på boligblokkene og butikkene. Mansardtak på det minste forretningsbygget vil, i følge prosjektlederen, se ut som en ”pyramide”. På det største forretningsbygget gikk prosjektlederen langt i å si at det ikke lar seg gjøre. Dersom planutvalget i aprilmøtet står fast på fullt mansardtak, og nekter dispensasjon på forretningsbyggene (alt annet blir å premiere at Coop har tatt seg selv til rette), kan vi fastslå at undrenes tid ikke er forbi. Son er bønnhørt (dette gjelder særlig Krf som sviktet sist) og Son kan bevares og gi nytt håp til andre truede småsteder.

Flertallet av beboerne i fjerde etasje i boligblokkene har allerede sagt fra seg leilighetene, pga endringene til mansard. Prosjektleder gav ikke uttrykk for optimisme mht at de nye takene blir godkjent i planutvalget. I så fall spøker det ikke bare for tredje og fjerde etasje, da spøker det for hele bygget. Når beboernes takparkering på forretningsbygget også faller bort, kan man spørre seg om hva som blir igjen av Son havn nord.

På den mer kuriøse siden kunne prosjektlederen informere om at Bjørn Rune Gjelsten (aner han hva pengene hans brukes til) har en betydelig eierpost i Son havn nord, og at utbyggerne ikke hadde hatt noe ønske eller behov for å fjerne utkjøringsrampen på Son havn nord! Fjernet fordi kommunen ikke hadde rampen med i reguleringsplanen. Dermed ligger alt til rette for en liten reguleringsendring, og gjenoppbygging av rampen.