Sunday, March 19, 2006

HJELPER DET MED ET MANSARDTAK ELLER TO?

Jeg viser til ovennevnte oppslag i Lokalmagasinet 18.3.06. Mansardtak er ikke målet, men midlet. Mansard tak er en utmerket måte å ødelegge økonomien i Coops utbygging. I sin ytterste konsekvens vil krav om mansardtak tvinge Coop til å rive forretningsbygget. Det er simpelthen ikke mulig å bygge mansard oppå parkeringen innenfor reguleringsplanens maksimale høyder. På boligblokkene kan ikke fjerde etasje brukes til bolig, og tredje etasje får redusert utnyttelse.

Derfor er det utilgivelig bare å stille spørsmålet om mansardtak hjelper. Mansard er flott til å holde presset og trykket mot Coop oppe. Kravet om mansard har gitt motstanderne et overtak, for første gang. Nå må vi å være så proffe at vi holder trykket oppe.

Den andre faren i Coop kampen er defateismen, som vi så utslag av like etter demonstrasjonstoget. Tanken om at det som er bygget blir stående, blir ikke revet. Mansarden har skapt ny giv i motstanden, og tilløpene til defateisme er slått tilbake.

Derfor er det viktig å holde fast på mansard for alle pengene, bokstavelig talt, - både på boligblokker og forretning. Coop er i tenkeboksen med kommunen. Taktikken vil være å skremme oss med noe som fremstår som verre enn dagens løsning. Da skal vi over på den nye løsningen, uansett hva den er, Deretter skal vi seigpine den til Coop senker flagget og stikker fra Son. HOLD UT – DETTE GÅR BRA. JA TIL SON.