Thursday, March 09, 2006

DEN FORSVUNDNE PØLSEMAKER

Vestby kommunestyret behandlet i møte i desember 05 havnekomiteens innstilling, som foreslo et havnestyre på syv medlemmer, fire politisk og tre bruker oppnevnte. Tilsvarende nedsatte kommunestyret for et år siden en komitee for å få orden på trafikkforholdene i Son sommerstid. Som i filmen fra 1941 med Leif Juster, som overskriften er hentet fra, ” kommer (de) ut for meget rart, men til slutt finner de pølsemakeren. Han har bare ligget og sovet, da han dagen i forveien har vært på kjemperangel.”

Nå er ikke dette ment som en dårlig skjult insinuasjon mot verken ordfører eller rådmann, men det er av betydelig offentlig interesse å vite om komiteene ” bare (har) ligget og sovet”, eller om det er andre grunner til at resultatet av komiteenes arbeider ikke kommer til behandling. Er det slik at trafikkomiteen er satt på vent til Son er en eneste stor trafikkork, og det ikke er virkemidler igjen? Har havnestyret falt i unåde før det er oppnevnt, fordi styret kan stille ubehagelige spørsmål om oppgjøret fra Son havn nord, og kanskje, med loven i hånd, nekte å overføre kommunens båtskatt fra havneleiene.

Jeg er kjent med at varaordføreren var påtenkt som formann i havnestyret, og at Høyre hadde funnet en kandidat som matchet Thorsens nautiske kvalifikasjoner. Kanskje Aps Steinar Setten, som sitter i begge komiteene, kan bidra til å oppklare det kommunale forsvinningsnummeret? Eller er kommuneledelsens tømmermenn, etter de siste årenes politiske kjemperangel så harde, at deres eneste ønske er å sove det hele over?