Thursday, March 09, 2006

OM Å BÆRE HAVRE TIL DØD HEST

Selv ikke etter henvendelser til lokalpartiet, fylkespartiet og partiet sentralt har Vestby Høyre greid å holde et medlemsmøte på snart to år. Et ikke fungerende parti med representasjon i kommunestyret er et offentlig anliggende, og et tillitsbrudd overfor velgerne i et demokratisk samfunn. Særlig i Vestby, hvor motstanden mot den styrende koalisjonen av Ap og Frp er stor og uttrykt, er det viktig at det største opposisjonspartiet fungerer.

I over et år har jeg forgjeves, som Høyre medlem, internt og offentlig, båret ”frisk havre”, i form av politiske innspill og krav om medlemsmøter. Jeg innser nå at det ikke er mulig å få liv i partiet som det er i dag. Å gi opp Høyre er langt på vei å berede grunnen for fire nye år med Tom Anders Ludvigsen som ordfører, og Ap i fortsatt posisjon.

Jeg kan vel være så ubeskjeden å si at de positive politiske utspill knyttet til Son havn nord har ikke Høyres kommunestyre gruppe tenkt selv. Parkeringssaken i Son, bevaring av gamle skolen på Solhøy og Ødemørk er dessverre eksempler på saker hvor Høyres standpunkt kunne vært et annet dersom medlemmene var hørt. Ved å isolere partiet fra medlemmene, mister representantene i kommunestyret en viktig arena for å prøve ut politiske standpunkter. For Vestby Høyres vedkommende resulterer det i idé tørke mht politiske initiativ, og at partiets utspill lett får en komikkens skjær over seg, jfr kultursjefens reaksjon på Høyres forslag om å stryke stillingen hans i -06 budsjettet.

Jeg innser at det er litt spesielt å gå ut offentlig mot eget parti, og be om ekstraordinær generalforsamling, for å få i stand medlemsmøter. Jeg henstiller allikevel alle Høyre medlemmer om å ta kontakt med partiet, og be om ekstraordinær generalforsamling. Videre ber jeg alle som ønsker en ny ordfører og en ny politisk kurs for Vestby kommune, om å melde seg inn i Høyre, og samtidig be om ekstraordinær generalforsamling. Veien frem til et politisk skifte i kommunen ved valget neste år ligger åpen, men noen må trekke lasset, det gjør ikke en død hest. Uansett hvor mye havre den får.