Tuesday, March 20, 2007

ORDFØRERENS ANTI-PLAN

Undertegnede har forgjeves i tre kvart år bedt kommunen om en forklaring fra utbyggerne på at de valgte samme arkitekt, ansvarlige søker og entreprenør, særlig i lys av at alle prosjektene har hatt samme kommunale saksbehandler. Av ukjente grunner ville ikke ordfører Tom Anders Ludvigsen i Vestby spørre, og utbyggerne heller ikke svare.

Til slutt ble presset så stort på kommunen at en form for undersøkelse var uunngåelig. Det betyr ikke at kommunen er interessert i en forklaring. Det betyr bare at kommunen ble tvunget til å iverksette en undersøkelse. En dreven politiker som ordfører Ludvigsen har selvsagt en plan for å unngå gransking av utbyggingene i Son.

Første trinn i avledningsstrategien var å introdusere "korrupsjon" i tilknytning til utbyggingssakene. Neste trinn var å gi granskerne et "korrupsjons" mandat, og dermed unngå granskingen av utbyggerne. I tredje trinn tok ordføreren kontroll over såvel Follo distriktsrevisjon som advokat Grimstad, ved å erklære at revisjonen tar seg av forvaltningsdelen og advokaten tar korrupsjonen, Moss Avis 14.3.07. Dermed faller spørsmålene til utbyggerne utenfor begge mandatene. Fjerde trinn er å gi varslerne skylden for store kostnader forgjeves, Moss Avis 28.2.07.

Ordføreren er selvsagt klar over at granskerne vil finne rimelig mange forhold å sette fingeren på, forhold som han vil si kommunen har et forbedrings potensial på, og som han med handlekraft (det er snart valg) umiddelbart iversetter.

Etter at granskingene er ferdige vil Ludvigsen påpeke at det ikke er fremkommet bånd eller føringer mellom utbyggerne og kommunale tjenestemenn, og at han har hatt rett hele tiden i at "slikt ikke forekommer i Vestby kommune".

Med ordførerens plan vil det fremkomme meget som vi ikke lette etter, og ingenting av det vi startet med. Uten en forklaring fra utbyggerne vil derfor ingen gransking roe gemyttene i Son.