Friday, September 29, 2006

LOKALPOLITIKERE TIL VEGGS

Moss Avis melder 28.9.06 at Terje Svabø er hentet inn for å lede folkemøte i regi av velforeningene 16.11 i Son. Formålet med møtet er å belyse saksbehandlingen forut for kommunale tabber som Son havn nord, hotellet på Son marina, nedbygging av markområder og trafikk- og parkeringsordningen. Samtlige partier og ordføreren stiller. Av planlagte tabbe prosjekter nevnes tvillingbyen på Laksa, men slik sett kunne den planlagte høyhus (15 m inkl flomvern) bebyggelsen mellom Kiwi og Huitfeldt gården gjerne vært med.

Dersom møtet skal medføre en ryddigere og mer korrekt saksbehandling i fremtidige prosjekter må nok siktet stilles høyre:

    • Etter kommuneloven § 39 a plikter Kommunestyret å ta stilling til forslag som gjelder kommunens virksomhet, dersom 300 i kommunen, står bak forslaget
    • Forslag som kan fremmes kan gå ut på at det skal foretas granskning av kommuneadministrasjonens saksbehandling av bestemte reguleringsplaner og byggetillatelser, herunder hva som er lovet muntlig, bruk av delegert myndighet og eventuell tilknytning mellom arkitekt/entreprenør og kommuneadministrasjon.

En underskriftsliste med 300 i forkant av møtet, og valgkampen, for den saks skyld, vil sende et alvorlig signal til politikere og administrasjonen i Vestby om konsekvensene ved at de har tråkket over en grense for hva innbyggerne kan akseptere.