Monday, August 07, 2006

OL - SIREN OM SON HAVN NORD

Vestby avis portretterte Siren Sundby 3.8.06. om Son og utviklingen der:

”Hva liker du best ved Vestby kommune? - Son. Det er et koselig tettsted med fantastisk stemning nå i sommermånedene, med mye liv og mange muligheter både på land og til sjøs. Hva synes du er det verste med Vestby kommune?

- Det nye Coop-bygget her i Son. Det virker lite gjennomtenkt. Hvis du fikk ordforervervet, hva ville du gjort? - Jeg ville ha gjort mer for å beholde den hyggelige stilen som det er her i Son. Jeg synes utbyggingen som er på gang nå skjærer seg i forhold til det særpreget som er her. Uten at jeg har satt meg så veldig inn i det, hadde jeg nok endret mye på det som er i ferd med å skje nå.”

Alle involverte i Son havn nord saken, naboer, utbyggere og kommunen bør legge seg Siren Sundbys ord på minnet. All fektingen om takvinkler, takhøyder og takutforminger er forgjeves. Poenget er at Son enstemmig og unisont vil ha hele Son havn nord revet. Siren Sundby vil ikke ha bygningene der i det hele tatt. Det vil ingen andre i Son heller, og ingen tilreisende besøkende for den saks skyld. Bare investorene som skal ta ut verdier oppspart gjennom generasjoner i Son vil ha Coop blokkene på Son havn nord.

Nå er Coop allerede år forsinket. Vellet har klaget til fylkesmannen, naboer leverer stevning og begjæring om midlertidig forføyning til Follo herredsrett tirsdag 30. august 06, dagen etter at planutvalget avslår vellets klage. Aksjonistene har tilstrekkelig økonomisk, juridisk og moralsk støtte til å hindre bygging. Vi skal ha hele samrøret mellom kommunen, Coop og fylkesmannen på bordet. Vi skal ha spesialrådgiver, ordfører, rådmann, Coop direktør Opheim og fylkesmannens saksbehandler i vitneboksen. Vi gjør ikke dette for å få det ene eller det andre taket. Vi gjør dette for å bli kvitt blokkene for godt, og for å sette en stopper for voldsomme og fremmedgjørende prosjekter i Son.

Som Siren Sundby klart uttrykker hele problemstillingen ” Uten at jeg har satt meg så veldig inn i det”. Et blikk på blokkene er nok til å skjønne at de ikke har noe i Son å gjøre. Alt annet er spillfekteri. Hvor mye omdømme skal Coop tape før de trekker seg ut, hvor mange kommunestyrerepresentanter skal velgerne tidligpensjonere ved neste valg, hvor mange politiske partier skal desimeres til fordel for en tverrpolitisk liste som vil verne kommunen mot rådmannens stab?

Er det mer respekt å tape for kommunen administrasjon? Skal du seile til gull i OL må du konsentrerer deg om det som er viktigst for å komme først i mål. Det har Siren Sundby gjort – også med Vestby kommune og Son havn nord. Takformer og reguleringsbestemmelser er uvesentlig når resultatet blir helt galt. Mange takk Siren.