Monday, May 01, 2006

LUFTSLOTT I SON TIL SALGS

Håvard Tverdal i Ring eiendomsmegling (”Vårt mål er markedets mest fornøyde kunder”) har travle dager. På Finn.no averterer han åtte nye leiligheter på Son brygge til salgs. Med manipulerte bilder, som har det tilfelles at ingen viser leilighetenes utsikt, og, av naturlige grunner, heller ikke bygget.

Son beskrives som ”en plass, med et yrende liv hvor man bare må stortrives”, og Son havn nord som et ” Området (som) består først og fremst av eneboligbebyggelse”. Parkeringen er ” i felles garasjehus med heis til gateplan”. Akkurat den er jo litt god, vi lurer jo på hva forretningsbygget skal brukes til nå som Coop trekker seg ut. Håkon Tverdal kunne kanskje tatt med, i eneste parkeringshus med mansardtak.

Kjøperne vil sikkert være interessert i når leilighetene er innflyttingsklare, men derom tier annonsen klokelig nok. Interessent er det at ingen leiligheter i tredje og fjerde etasje er avertert. I følge prosjektleder Helge Lund-Roland finnes det en rekke ”ledige” leiligheter der etter at taket må omarbeides.

Coops påstrand om at alle leilighetene ble solgt på to timer kommer i et stadig merkeligere lys. Realiteten synes å være at hele blokka er på salg, mer eller mindre, og like bra kan det være, ettersom utførelse og ferdigstillelse ikke bare ligger frem i tid, men en uviss tid. Ettersom Coop selv har hausset opp en stemning rundt utålmodige kjøpere som venter på å flytte inn, var det kanskje på tide at planutvalget fikk en oversikt over hvor mange leiligheter som er solgt til privatpersoner som vil bruke den selv, og derfor bare har kjøpt en leilighet. Av interesse er det og å få vite hvor mange leiligheter som er kjøpt på spekulasjon, dvs hvor en person har kjøpt flere leiligheter.

Med tanke på Notar saken i Bergen om egenhandel, vil det og være av interesse å vite hvor mange leiligheter Ring Eiendoms megling og Håvard Tverdal har kjøpt, er det hans åtte leiligheter som nå ligger ute med identisk markedsføring?

På Son havn nord har Ring eiendoms megling opptrådt useriøst fra første dag. De starter med å selge leiligheter før bygget er godkjent og slutter med å selge leiligheter i et hus hvor form og ferdigstillelse ligger i en uviss fremtid. Det skal ikke mye fantasi til for å skjønne at Rings kunder må være både frustrerte og missfornøyde. Ring har solgt en vare som kanskje aldri kan leveres, i beste fall flere år forsinket.