Saturday, April 22, 2006

COOPS SKJELETT PÅ SON HAVN NORD

Moss Avis melder 22.4.06 at ”Ifølge ordføreren i Vestby vil partiene Ap og Frp foreslå å utsette behandlingen av takene på blokkene og forretningen i Son havn nord, i planutvalget mandag 24. april. Årsaken er at de reviderte forslagene, fra flatt tak til mansard og dispensasjon for flatt tak på butikken, ikke har vært sendt ut som nabovarsel.” Hvordan rådmannen kunne tenke seg behandling uten nabovarsel, og Coop at bastard kan passere som mansard, er et mysterium jeg lar ligge. Derimot er de praktiske konsekvenser av utsettelsen store. De halvferdige bygningsskjelettene, hvor arbeidene stoppet til påske, representerer en visuell forurensning Son ikke kan leve med lengre.

Endringen av tak skal nabovarsles med 14 dagers frist, nye saksdokumenter skal utarbeides, og medlemmene av planutvalget skal ha dokumentene 14 dager før møtet. Selv om utsettelsen er av formell karakter, bør Coop forstå at i utsettelsen ligger også et politisk nei til bastard tak, og nei til dispensasjon for taket på et bygg tatt fra kjøttbyen på Furuset i Oslo. Coop trenger dermed tid til å tegne nye ekte mansard tak, som starter på gulvet i tredje etasje, uten balkong.

Uansett kan planutvalget ikke behandle søknaden om nye tak før tidligst i juni møtet, mao like før sommerferien, hvilket innebærer at arbeidene ikke starter opp før tidligst i september. Nakne bygningsskjelett uten fremdrift midt i Son i hele sommerhalvåret er brudd på Coops egen miljøerklæring, Coops ansvar etter Internkontroll forskriften for det ytre miljø og Forurensingslovens § 7 ”om plikt til å unngå forurensning”.

I samarbeide med Soon og Omegns vel må Coop derfor umiddelbart dekke til skjelettene på en estetisk akseptabel måte. Tildekkingen kan kombineres med informasjon om at Coop er byggherre, og at prosjektet på Son havn nord er stoppet av fylkesmannen.