Thursday, March 09, 2006

SON MARINA FOR FOLKET

Son marina eiendommen har kanskje Oslofjordens vakreste beliggenhet, ligger mellom to offentlige badestrender, og er godkjent av Vestby kommune for 10.000 – ti tusen – kvm bolig/hotell, til dels ut i sjøen. I følge ØB 4.3. er grunneieren i forhandling med to interessenter om kjøp: Birkelunden Invest as, som har stått for utarbeidingen av den meget omstridt reguleringsplanen, og Petter Olsen, som vil tilby båtbyggeriet til Follo trebåtmuseum, småskala trehus med boliger i annen etasje, og havnefasiliteter for allmennheten.

Til grunneier vil jeg på vegne av befolkningen i Son si følgende: Utbyggingsplanene til (Skeidar eide) Birkelunden invest as er – og vil bli - møtt med betydelige protester. ”Roen” rundt Son marina eiendommen beror utelukkende på hvem som får tilslaget. I tilfelle Birkelunden får tilsaget, kan jeg opplyse at foreløpig klage på reguleringsplanen allerede er sendt Sivilombudsmannen. Adv Skaaraas, en av landets desiderte eksperter på reguleringsrett og lærebokforfatter, sitter på alle relevante dokumenter og venter på ”go” for en full juridisk dissekering av planen. Allgrønn og vellet er klare til å kjøre opp hele aksjons apparat fra Son havn nord. Byggesøknaden fra Birkelunden kommer til å bli angrepet med hele det tilgjengelig juridiske arsenal. Petter Olsen derimot, står for en spennende miljøtilpasset utnyttelse, som tar hensyn til allmennhetens behov for passasje, opphold og aktivitet i strandsonen, og vil dermed ha full støtte i lokalmiljøet.

Birkelundens planer har befolkningen tatt sterk avstand fra både i protestlister, og demonstrasjonstoget lørdag 11.2. Coop har tapt omdømme og økonomisk på å trosse den brede folkelige motstanden mot utbyggingen på Son havn nord. Birkelundens planer på Son marina er dobbelt så store, og vil bli bekjempet i pressen og kommunen med alle midler. Birkelundens planer er ødeleggende for badestrendene på begge sider, naturreservatet på søndre Sauholmen og privatiserer et unikt og tradisjonsrikt område som naturlig hører til Son.