Sunday, January 01, 2006

LIGGER VESTBY I NORGE?

uk Nordmenn som er glade sjøen kan glede seg over den rød grønne regjeringen. Fredag 23.9 kjøpte den ”Vaske Bakkes” eiendom på Bygdøy i Oslo, for å utvide badestranden på Huk. ”Jobben med å sikre allmennhetens rettigheter er i gang”, ”Dette er bare starten” og ”Ny lovgivning vil hindre kommunene å tillate bygging i strandsonen” uttalte SVs Kristin Halvorsen i Dagsrevyen samme dag.

Den som bare hadde bodd i Norge, og ikke i Vestby kommune. Vårt lokale rød grønne selger unna og privatiserer strandsonen over en lav sko, jfr Son havn nord og Son marina hotellet. I et parodisk forsøk på å virke ”norsk” hjalp Haugberg kommunen å bruke 4 mill statlige kroner på å kjøpe Skutebauen. Rimelig mislykket pengebruk, når stranden allerede er offentlig.

På Son havn kan Coop, med Vestby kommunes velsignelse, bygge om kapp med klagebehandlingen hos Fylkesmannen. I Son må vi gå rettens vei for å hindre Coop i å bygge blokkene ferdig før endelig tillatelse er gitt. Hos oss er det private som må ivareta ”allmennhetens rettigheter”. Tenk om Vestby kommune hadde ligget i Norge. Tenk om Ap, SV og Sp hadde hatt samme program for hele landet, ikke bare for de delene som sees fra regjerningsbygget.

Da Stoltenberg ble spurt om 30 mill kr ikke var vel meget for noen meter strand, svarte han at dette var for kommende generasjoner. Har du tenkt over det Ludvigsen, det skal komme andre etter oss. I fremtiden vil man snakke om Son før og etter Ludvigsen. Før Ludvigsen stengte og privatiserte Son, og adgangen til sjøen. Tiden før Vestby ble en del av Norge, men da var det for sent.