Thursday, December 29, 2005

EUROPARK OG HANDIKAPPEDE

Fredag 30.9. foran KIWI i Son. På reservert plass for handikappede, blir en bil med tillatelse i frontruten bøtelagt med kr 500. Fordi hun ikke har trukket gratis en time billett. Helt meningsløst og uforståelig (for andre en EuroPark) blir dette når tillatelsen til å bruke parkeringsplass reservert handikappede, også innebærer gratis parkering. For handikappede med bevegelseshemning kan det være en ekstra anstrengelse å måtte hent billett. I forbindelse med angst og depresjon kan krav om å hente billett være et problem i seg selv.

Dersom automaten er i stykker skal EuroPark kontaktes. I det hele tatt spørs det om ikke anstrengelsene og kostnadene ved å handle på Kiwi i Son for funksjons hemmede med egen bil er blitt så store at de bør kjøre til en butikk med fri parkering.

En annen sak er parkometervakten som står skjult i løvet på hjørnet mot Gerds kafé. Her har hun god oversikt over de som handler uten å trekke billett. Enn om hun i stedet var synlig på plassen, for veiledning av bla annet handikappede som ikke er klar over EuroParks egenlagde profitable regler.

Fra før har vi en fiskebutikk som stenger kunden ute med piggtråd og bølgeblikk. Kiwiens variant med EuroPark må kanskje sees i en slik sammenheng. Å drive butikk uten kunder, det blir rolige dager det. Snart åpner Coop sin ny Mega, og da forsvinner nok de siste kundene, begge steder.