Thursday, December 29, 2005

En gledens dag for Son

H, Frp og SV sørget for flertall for butikk på Sletta i Vestby kommunestyre mandag 4.4. Vedtaket er en skikkelig oppmuntring for alle som ønsker å ta vare på Sons særpreg. Debatten var ikke uten humoristiske innslag, som da ordfører Ludvigsen fremholdt at Son sto i fare for å miste den planlagte Mega på Son havn nord. Jeg kan berolige ordføreren med at den skuffelsen tåler vi, særlig som jeg ikke har lest, sett eller hørt om en eneste soning som har ønsket Megaen velkommen i Son havn nord. Desto mer velkommen vil Megaen være som nabo til Kiwi filialen på Sletta.

Neste gledens dag kan bli mandag 11. april, hvor planutvalget skal godkjenne – eller helst ikke godkjenne – boligblokkene på Son havn. Blokkene som ordføreren velger å ikke ha noen mening om! Utvalget kan be Coop komme tilbake med nye tegninger, både fordi de fremlagte blokkene ikke passer i Sons miljø, og fordi det blir mer plass for boliger uten butikk.

Så til parkometrene, som vi ikke vil beholde, heller ikke i den nye ordningen. Slik skal vi bli kvitt dem for godt: Kommunestyret skiftet i møtet mandag 4. fokus fra økonomi til trafikk regulering, som grunnlag for avgiften. Alle gode kreter må nå påvirke kommunes trafikk utvalg til å foreslå Storgata/torget gjort om til bilfri miljøgate/gågate i sommer, samtidig som Coop anmodes om å åpne for gratis parkering på Son havn nord frem til byggestart. Da kan ubrukte parkometre stå som en påminnelse om et kommunestyre som ikke var i stand til å rette opp et feil vedtak.