Thursday, December 29, 2005

HAVNEKOMITEEN

For Son, som er vant til parkeringsavgifter og skadelige utbygginger fra Vestby kommune, er det hyggelig å konstatere at havnekomiteen i all fall gjør et utmerket stykke arbeide. Blandingen av politiske og bruker representanter er perfekt, særlig gleder det meg at båtforeningen er sikret representasjon. Innstillingen, som er utmerket ført i pennen av Nils-Anders Søyland, er velbalansert og informativ. Kommunen legger her rammen for å opprette et organ Son kan få stor glede av.

Jordomseilere, aktive seilskuteskippere, pensjonerte havneinspektører og fartøyvernere (dere vet selv hvem dere er), finn deres politiske parti, meld dere inn og still dere til disposisjon, her blir det trangt om plassen. Kommunestyrets behandling av innstillingen bør bli særdeles kort.

Den eneste snuble tråden som skiller komiteen fra suksess, er valget av de politiske representantene. Nå må nye ferske fjes få en sjanse. Vestbys politiske liv tørker inn hvis ikke underskogen foredles. Da må ikke veteranene klamre seg til taburettene i en hel menneskealder, og slettes ikke besette alle verv. Politisk styrt maritim kompetanse bør være kriteriet. Lykke til.