Thursday, December 29, 2005

BRUKERUNDERSØKELSE BYGGESAK 2005

”Bygningsavdelingen i Vestby kommune har gjennomført en brukerundersøkelse som er sendt til privatpersoner og foretak som har hatt en søknad eller melding om byggearbeid i tidsrommet januar - september 2005. Resultatene var oppsiktsvekkende gode. Av de 60 svarene som kom inn var de aller fleste meget godt fornøyd med tjenesten de hadde fått hos bygningsavdelingen.”

Kiwien i Son sendte byggemelding for allerede utført utvidelse av butikken, bruksendringer og nytt varemottak, for to år siden. Varemottaket står på naboens grunn, slik at tillatelse ikke kan gis. KIWIEN i Son er nok ”meget godt fornøyd med tjenesten”, dvs at kommunen lar være å behandle saken på ubestemt tid.

COOP ”har hatt en søknad … om byggearbeid i tidsrommet januar - september 2005”, og er meget godt fornøyd med at bygningsavdelingen administrativt har endret reguleringsplanen for Son havn nord, slik at den passer med byggesøknaden for boligblokkene og varehuset.

EuroPark slutter seg til kommunens gratulanter av enestående saksbehandling. Bygnings avdeling har gitt tillatelse til å skilte og å endre hele Son sentrum for å få opp parkomtrene. Riktignok ble det ikke parkometerinntekter å dele med kommunen, men bøtene fra vimsete yngre og eldre handlende, og tilfeldige turister på gjennomfart, gjør Europark til en holden mann.

Ovenstående eksempler er gitt for å vise en helt fundamental svakhet ved undersøkelsen. Det er flere parter enn tiltakshaver i en byggesak. Uten at naboer og andre berørte er med i undersøkelsen, er den verdiløs. Eksemplene ovenfor fungerer som en sterk søknad om avskjed for hele bygnings avdeling. Når kommunens økonomi er dårlig, er det feil å redusere på tjenester som fungerer, helsestasjonen i Son og mat til de eldre. Når kommunen har en Plan- og bygnings avdeling, som den ikke har vært tjent med på mange år, slår man to fluer i en smekk ved å legge ned avdelingen. Nabokommunen gjør jobben bedre, og kommunen sparer penger som kan styrke godt fungerende tjenester.