Thursday, December 29, 2005

HYTTA PÅ HULVIK OG KIWI I SON

ØB 24.11.04 side 11 referer en sak fra Hulvik (5 km fra Son) om en hytteeier som må rive tiltak for sin trafikkskadde sønn i strandsonen., Ordfører Ludvigsen i Vestby kommune uttaler ifølge ØB at kommunen i denne saken både verner om eiendomsretten og allmennhetens strandinteresser. Nå skal det godt gjøres å verne om begge deler samtidig. Jeg går ut fra at Ludvigsen mener at kommunen verner om strandsoneloven. I den anledning vil jeg stille ordføreren følgende spørsmål:

· Hvordan harmonerer kommunens utbyggingsvedtak på Son marina (Hotell ut i sjøen) og Son havn nord (Mega butikk med 60 boliger i sjøkanten) med kommunens vern om allmennhetens strandinteresser?

· Vernedelen av arbeidsmiljøloven (HMS IK) pålegger kommunen å tilrettelegge for funksjonshemmede på utvendige areal. Hvorfor mener kommunen at byggeforbudet i strandsonen går foran funksjonshemmedes lovbestemte rettigheter, jfr varaordfører T. Thorsens mindretalls votum.

· Hytta ligger på Hulvik i et område uten fastboende og sammen med en rekke andre tiltak i strandsonen. Mener ordføreren denne saken viser riktig prioritering av begrensede ressurser i teknisk etat.

· Hvorfor må hytte eierne rive sitt ”ulovlig” oppførte tiltak, når Kiwien i Son kan fortsette å bruke sitt ulovlige ikke søkte og ikke godkjente varemottak, og utvidelse av butikken for den saks skyld? Varemottaket og butikken i sin nye form, er til mye større sjenanse for oss fastboende i sentrum av Son, enn et båthus på Hulvik.