Thursday, December 29, 2005

JENS STOLTENBERG OG SON HAVN NORD

Sjøfartsmuseet har solgt en eiendom i strandsonen på Bygdøy. Stortingsrepresentant og partiformann Jens Stoltenberg har engasjert seg sterkt for å få omgjort salget, av hensyn til allmennhetens behov for fri adgang til sjøen. Motstanderne av hotell på Son marina, og Megaboliger i Son havn nord, er med andre ord i meget godt selskap med partiformannen til ordfører Ludvigsen i Vestby! Parallellene til Østre Bolærne er også klare. Salget fra Forsvaret til Smiths venner ble omgjort av hensyn til allmennhetens behov for strandsonen. Følger ikke ordføreren med i det politiske liv? Kommunen må respektere 100 meters byggegrensen i Strandplanloven som alle andre! Sammenhengen mellom liv og lære er grunnleggende for tilliten til politikerne. Er strandsonen i Son mindre verd enn på Bygdøy og i Vestfold? Har Ludvigsen og hans medløpere verken sosiale antenner, bakkekontakt eller politisk forståelse? I brev har jeg forgjeves stilt en rekke spørsmål til kommunen om saksbehandling, og hvordan de tenker når de selger havna og tillater hotell i sjøen. Jeg stiller på denne bakgrunn følgende spørsmål til ordføreren:

1. Ser han likheten mellom Bygdøytomten til Sjøfartsmuseet, Østre Bolærne og hotel/havn i Son?

2. Er han kjent med at Stoltenberg krever omgjøring av salget på Bygdøy, og at salget av Østre Bolærne allerede er om gjort?

3. Vil han på denne bakgrunn reversere avtaler og saksbehandling mht hotell og havn i Son?

4. Hvis ordføreren står på de vedtak som er gjort, hvordan vil han forklare sin handlemåte for partiformannen, - og befolkningen i Son?