Thursday, December 29, 2005

COOP + RØKKE = SANT

Aftenposten Aften skriver på leder plass torsdag 7.7.05 om fylkestingets avslag på Røkkes planlagte bolig på Konglungen i Asker:

”Saken dreier seg om å følge det plansystemet som skal sørge for at enkelt tiltak tilpasses en helhet. Det hjelper nemlig svært lite at miljøvernministre og rikspolitikere på sommerferie raser mot at strandsonen bygges ned, så lenge kystkommunene stadig gjør unntak for enkeltprosjekter. SSBs tall fra i fjor viser at syv av ti byggesøknader i 100- meters belt ble godkjent….Fylkespolitikerne kan heller ikke se at det 50 meter lange hovedhuset sammen med garasje anlegg, tennisbaner og brygger kan passe i det som i Askers kulturvernplan er definert som kjerneområdet for den bevaringsverdige bebyggelsen på Konglungen. Røkke skal behandles verken bedre eller dårligere enn andre fordi han er rik og berømt. I denne saken sikres det best ved at byggestriden nå avgjøres av fylkesmannen.”

Røkkes bolig er for hans familie og i god avstand fra sjøen. I Son har Vestby kommune tillat 60 boliger i strandsonen og hotell på peler ut i sjøen på Son marina. Kjære fylkesting, flott at dere er opptatt av Konglungens ve og vel. Men det er tross alt peanøtter i forhold til hva Vestby kommune bedriver i Son. Er stranden i Asker mer verd enn i Son? Nils Åge Jegstad er tidligere ordfører i Vestby, og nå fylkestings representant for Høyre fra Vestby. Forskjells behandlingen krever en forklaring, og jeg håper du kan gi den.