Thursday, December 29, 2005

KOMISKE VESTBY

Snart et år etter at Kiwien i Son startet byggingen, til stor plage for naboene, sender Kiwi søknad om tillatelse. I sitt svar peker kommunen på et dusin mangler ved søknaden, mangler som må rettes før søknaden om bygging kan behandles. Den komiske biten kommer når kommunen tilføyer: 3 ukers frist for igangsetting av arbeid løper først fra den dato saken er komplett mottatt i kommunen… Saken er oversendt kommunalteknisk avdeling og Akershus fylkeskommune for uttalelse. Kommunens slektskap med komiske Ali, som ble beryktet for å benekte åpenbare kjensgjerninger, er påfallende. Det er ni måneder siden ”Nye” Kiwi åpnet dørene. Samtidig som Kiwien er ferdig utbygget og i full drift, later kommunen som om utvidelsen ligger i startgropen!! Kommunen var på befaring i butikken etter at byggingen var avsluttet i april, naboene har sendt en rekke protestbrev direkte til kommunen og gjennom M.A. Vestby kommune må forholde seg til at butikken er i full drift uten at naboene ble varslet og uten tillatelse fra kommunen. Kommunen gir Kong Salomo anledning til å søke på etterskudd. Hva med Jørgen Hattemaker, hytteeierne og andre som har fått føle kommunens nådeløse rivingsvedtak, og det på moloer og andre tiltak som ikke sjenerer naboer. Som ved tidligere utbygginger på Kiwi eiendommen legger kommunen opp til en pro forma saksbehandling med etterfølgende godkjenning av allerede utførte arbeider. Som nabo til Kiwi krever jeg at ordføreren svarer på følgende spørsmål:

· Vil ordføreren sørge for at saksbehandlingen og brev fra kommunen tar som utgangspunkt at Kiwien har gjennomført den utbyggingen den nå søker tillatelse for?

· Mener ordføreren at kommunens bygningssjef er habil til å behandle søknaden fra Kiwi?

· Ser ordføreren at den ulovlige utvidelsen av Kiwien medfører urimelige og unødvendige belastninger for miljøet i Son sentrum?

· Ble utbyggingen av Kiwien ”avklart med kommunen” som plaster på såret fordi butikken fikk avslag på søknad om filial på Sletta?