Thursday, December 29, 2005

Den gordiske knute i Son

Vestby Høyre skal ha all ære av å fremme forslaget om butikk på Sletta. Vedtaket i planutvalget 15.3. er som å hugge over den berømte gordiske knute:

1. Trafikken, og behovet for parkeringsplasser, i Son sentrum minker vesentlig.

2. Innbyggerne i Son og omegn får en enklere hverdag, og mindre bilkjøring. Sparer miljøet.

3. Det blir ikke marked for en Coop butikk på Son havn nord.

4. Utbyggingen av Son havn nord blir ulønnsom. Butikken er ikke lengre med på å dele kostnadene til tomt og grunnlagsinvesteringer.

5. Parkeringsautomatene vil bli stående som ubrukelige symboler på en ubrukelig Arbeiderparti politikk.

Det viktigste følgen er allikevel at ordførerens manipuleringer komme frem i full offentlighet. Alle har visst, og vi har skrevet om det i avisene, at med en butikk på Sletta synker verdien av Son havn nord. Coop har selvsagt rett i at her foreligger en ”avklaring” med ordføreren, om at det ikke skal komme butikk på Sletta. Med en butikk der er ikke Coop interessert i å kjøpe for 20 mill kroner. Likeledes bekrefter Coop at kommunen ikke har overholdt informasjonsplikten mht grunn forholdene på Son havn nord. Av særlig interesse er Coops opplysninger om at kommunen kjørte forhandlinger med ordfører og administrasjon, utenom kommunestyrets oppnevnte forhandlingsutvalg! I denne saken kommer kommunestyret ikke utenom en granskning.

Kjære medsoninger, kjære Høyre, FrP og SV. Hold frem som dere stevner, så skal vi gjøre 15. mars til Sons helt egen dag. Dagen allmennheten fikk tilbake Son havn nord, parkometrene ble kastet ut sammen med Europark og miljøet fikk en stor gevinst.