Thursday, February 15, 2007

VIL ”LITT MITT” ØDELEGGE SON?

Med kommunens særdeles gode hjelp, og mot lokal befolkningens sterke motstand, har Coop fullført byggingen av blokkene og forretningsbygget på Son havn nord. Coop har innsett at de er så upopulære i Son at det ikke er fornuftig å åpne butikken. Det er verd å merke seg at Sons befolkning gjerne ville ha Coop til Son, til og med på Son havn nord. Det var bygningene til Coop vi ikke ville ha, de er både for store, og har en utforming (jeg vil ikke bruke ordet arkitektur) som er fullstendig misstilpasset Sons småskalabebyggelse.

I intervju med FOLLO TV 14.2.07 uttaler adm. dir. Opheim i Coop Øst at det ikke er aktuelt å overlate forrentningsbygget på Son havn nord til Kiwi, som skal ut av dagens lokaler og bygge nytt. I stedet for å komme Son i møte med skade begrensende tiltak, fortsetter Coop sin utrolig (i et moderne samfunn) arrogante holdning, som går på at Coop vil bestemme over bruken av forretningsbygget, uten å skjele til lokalsamfunnets behov. Ikke engang ”litt mitt” kan tillate seg dette i lengden, om de da ikke vil fortsette å kaste gode penger etter dårlige.

Det er utvilsomt lokalbefolkningens sterke ønske, og sunn fornuft, at Coop fem over tolv, strekker ut en hånd og tar selvkritikk på den måten de har gått frem på. I stede for å trosse lokalbefolkningens vilje, som har kostet Coop dyrt økonomisk og omdømmemessig, bør Coop forsøke å reise kjerringa og være åpen for den bruken av forretningsbygget som tjener Son best.

Son er ikke tjent med et mørklagte ”spøkelseshus” med tilfeldige leietagere inn og ut. Vi er heller ikke tjent med at Kiwi bygger et nytt forretningsbygg et stenkast unna, på en tomt med byggeforbud siden 1986.

Saken er så enkel som at Coop har bygget en dagligvare butikk de ikke vil bruke. Kiwien, i nabobygget, ønsker og trenger nytt bygg. Ingen leietagere er velkomne, og vi skal forfølge Coop gjennom leserbrevspaltene og ellers til Coop forstår at de ikke er ønsket som eiendomsforvalter i Son. Vi vil på det sterkeste motsette oss Coops søknader om bruksendring, som kan bli aktuelt ved utleie. Etter valget til høsten er det ikke sikkert kommunen lenger har en administrasjon og politisk ledelse som opptrer som Coops lydige hund.