Sunday, February 11, 2007

COOPS ANSVAR I SON

Adm. dir. Geir Olav Opheim i Coop Øst avlyser i Moss Avis 9.2.07 butikk i Son. Begrunnelsen er mildest talt underlig: ” Få måneder etter kjøp og undertegnelse av leiekontrakt, åpnet politikerne for varehandel på Sletta.” Dvs at butikk på Sletta var kjent før Coop satte spaden i jorden på Son havn nord. Coop har full forståelse for at butikk på Sletta ble en bristende forutsetning, men ikke at Coop allikevel startet byggingen.

Videre uttaler Opheim: ” Man kan jo undres over hvorfor politikere gjør sånt.” Det korrekte er at Venstres representant, og bare han, endret standpunkt. Også her er det lett å være enig med Opheim i hans undring. Særlig fordi Venstre før valget i 03 gikk for butikk på Sletta, ombestemte seg i første møte etter valget, for deretter å ombestemme seg ennå en gang etter at Coop hadde kjøpt Son havn nord. Hadde Venstre holdt fast på sitt Ja til Sletta butikk har vi Opheims erklæring på at Coop ikke hadde kjøpt Son hav nord. Kanskje den forestående granskingen av ordførerens disposisjoner foran salget til Coop kan oppklare mysteriet?

Adm. dir. Geir Opheim har påført Coop et betydelig tap, og sviktet Son, ved å trosse folkeopinionen med en bebyggelse ingen, verken fastboende eller tilreisende, ønsker. Det går derfor fra vondt til verre når Coop i følge Opheim skal leie ut forretningsbygget. Tvert i mot er det på tide at Coop viser samfunnsansvar og bidrar til å begrense skadene.

Følgende rokering kan bli et lite plaster på det store såret Coop har påført Son: Coop gir Kiwi et uimotståelig lavt tilbud på kjøp av forretningsbygget. Dermed kan Kiwiens stygge bygg jevnes med jorden før sommeren i år. Kiwien kan oppgradere til Meny i Coop bygget. I tillegg til å flytte inn i et ferdig butikklokale har de i praksis sikret seg mot at andre kan åpne dagligvareforretning i Son.

Ved at dagens Kiwi med parkering legges ut til friområde åpnes mer av Son mot sjøen. Det verst tenkelige, både når det gjelder miljø og trafikk, er å få et nytt bygg på 1.500 kvm på Kiwi/Huitfeldt tomten, i tillegg til Coops bygg et stenkast unna.