Friday, December 29, 2006

VESTBY HØYRES POLITISKE ARBEID

Kjell Bakke, plan og formannskapsmedlem gjennom et langt liv for Vestby Høyre, ”vil ikke bøye seg i støvet for alle innspill som måtte komme fra herr Aakre.”, Lokalmagasinet 29.12.06. Riktignok har jeg stilt politiske krav til Høyre, men knefall er ikke et av dem, det har det vært altfor mye av allerede – for Ap. Derfor har jeg påpekt inkonsekvent stemmegivning i parkeringsavgiftsaken, taket på forretningsbygget på Son havn nord og, ikke minst, saken om kommunedelplan. Etter Bakkes innlegg fremstår egen delplan for Vestby sentrum som et ennå større mysterium.

Alt dette er symptomer på Høyres store problem, manglende, for ikke å si rett ut, fullstendig fravær av partidemokrati. Siden jeg er ” Uten innsikt i interne forhold” ber jeg Kjell Bakke svare på følgende spørsmål:

1. Har noen av nevnte saker ovenfor vært debattert, enn si stemt over i form av en politisk resolusjon, på medlemsmøte i Høyre.

2. Har Høyre i det hele tatt behandlet noen politiske saker på medlemsnivå inneværende periode.

3. Hvilke politiske initiativ kan Høyre vise til inneværende periode?

4. Har Høyre hatt medlemsmøter inneværende periode? I tilfelle er det av betydelig interesse å få vite tidspunkt, hvor mange som møtte, hvilke saker som ble behandlet og kopi av eventuelle vedtak.

5. Har Høyre medlemmer utover partiets styremedlemmer og representantene i kommunestyret, i så fall hvor mange betalende for 2006 (revisorbekreftet)?

6. Hvor mange utmeldte har Høyre i 2006 (inkl ekskluderte)

Vestby Høyre har forfalt til en sosial klubb for forgubbede veteraner i Vestby politikken. Partiledelsen er seg selv nok, medlemmenes mening har vært uten interesse – overhodet. Krav om normalt politisk arbeid har vært som å banne i kjerka, som for min del resulterte i eksklusjon, to ganger.

Høyre politiske regnskap inneværende periode kan kort oppsummeres som altfor lite altfor sent, helt uten kraft. Det er dessverre vanskelig å se at partiets nye ledelse betyr noen kursendring. For velgerne vil en stemme til Høyre være som å bære havre til en død hest.