Wednesday, January 18, 2006

VESTBY PÅ BYGGE KLAGE TOPPEN

Fylkesmannens statistikk for 2005 viser at innbyggerne i Vestby kommune klager dobbelt så ofte som i Bærum, og fire ganger så ofte som i Ås, Ski og Oslo. Tallene er en klar indikasjon på at Plan og bygningsetaten (PBE) i Vestby ikke fungerer tilfredsstillende. Det reelle klagetallet er enda høyere fordi mange, helt korrekt, lar være å klage fordi de ikke regner med å vinne frem. Andre saker, som det ulovlige varemottaket på KIWI i Son, blir aldri ført til vedtak, og kan dermed heller ikke påklages. Når det gjelder Ås var det få klager, og ingen fikk medhold.

Ved å overføre byggesaksbehandlingen til Ås vil Vestby kommune slå to fluer i en smekk, vi får en kvalitativt bedre behandling, og kommunen vil spare penger. Ytterligere innsparinger oppnås hvis kommunen slutter å saksbehandle bagateller, og avslutter forholdet til frittstående konsulenter innen PBE. Etter å ha stemt mot Son havn nord og Son marina har Høyre her en ny utmerket sak å profilere et blått alternativ til dagens Ap/Frp flertall.

fylkesmannens undersøkelse ligger på linken: http://www.fylkesmannen.no/fmt_fagomrade.asp?gid=4939&aid=&tgid=4746&amid=1241321&g4939=x&g4793=x&g4746=x