Saturday, January 07, 2006

ETTER OSS KOMMER SYNDEFLODEN

” Gjelden tynger Frp”, ”Styrer mot eiendomsskatt” og ”Makta rår” er tre overskrifter i Moss Avis torsdag 1.12 om Vestby kommunes dårlige økonomi frem til 2010. Høyres gruppeleder Pål Engeseth viser i ”Makta rår” til svak økonomistyring, nedlagte komiteer og utvalg, og et solid flertall av Ap og Frp, som årsak til at kommunen er på full fart mot stupet.

Høyre har stemt mot nye store private utbygginger som krever betydelige offentlig investeringer, og mot kommunale investeringer det ikke er økonomisk dekning for. Son havn nord blokkene åpnet befolkningens øyne for at Ap og Frp ikke bare ødelegger økonomien, men også er villig til å ødelegger miljøet for flere generasjoner. Høyre er dermed det eneste partiet som med troverdighet kan vise veien ut av Vestby kommunes uføre.

I resten av inneværende periode må Høyre bli enda sterkere som premissleverandør av nye initiativ i den politiske debatt. Partiets politikk må sørge for god tjenesteyting til befolkningen, ved at økonomiske innsparinger i første rekke går på endringer/utsettinger og innsparinger i kommunens sentraladministrasjon (forandre for å bevare). Partiet må holde fast på at strandsone og havneområder skal gi allmennheten adgang til opphold og aktivitet, og at ”sårbare småskala samfunn” som Son, Hølen og Hvitsten utvikles slik at det lokale særpreg forsterkes.

For å komme fra opposisjon til posisjon, og et styringsdyktig flertall i kommunestyret, må partiet opparbeide et demokratisk overskudd. Jeg tenker ikke bare på program arbeidet foran valget, men medlemsmøter med kommunestyre representantene. Høyre må bli mer synlig i media, bruke nettet i kommunikasjonen med velgerne og trekke medlemmene med i utformingen av partiets politikk.

Her kommer mitt bidrag til hva jeg ønsker av Høyre:

Þ Coop byggingen stanses og reguleringsplanen sendes ut på ny høring

Þ Reguleringsplanen for hotell og boliger på Son marina trekkes.

Þ Parkeringsavgiften i Son oppheves

Þ drikkevannet i Vestby sikres mot tilbakeslag fra kloakk.

Þ Skiltet gangvei mellom Glenne parken og torget i Son, og videre til Klubben.

Þ Eget styre for Son havn

Þ Gamle jernbanetraseer utnyttes til sykkelveier

Þ bommen på Smørbekk fjernes

Þ kommunale veier og gatelys vedlikeholdes

Þ fartsdumper på veier uten fortau

Þ utkjøringsrampen for båter på Son havn nord opprettholdes

Þ Son skole opprettholdes, og det bygges en egen 1 til 3 skole på Vestby nord.

Þ Ressursene til skolene blir fordelt etter elevantall

Þ Eldre omsorgen styrkes

Þ Omsorg, skole og kultur skal være kommunens fremtidige satsningsområder