Sunday, January 23, 2011

SPESIALRÅDGIVERENS FOTAVTRYKK

I anledning kommunens forslag om gangvei mellom Glenneparken og Torget uttaler vellet: (LM 7.12.10)

"Planforslaget for gangvei innebærer utfylling i sjøen utenfor Glenneparken, fiskebrygga og Sjøboden. Strandlinjen og bryggekanten forandres vesentlig."

Lignende innvendinger er kommet mot forslaget om gågate i Son sentrum om sommeren.

Felles for begge forslagene er at kommunen har satt spesialrådgiver Roald Haugberg til å utforme reguleringsdetaljene. Det burde kommunen ikke gjort. Haugberg har vært i Son tidligere, og står for tabber Son må lide for i generasjoner:

  • Coop butikken på 1500 kvm på Son havn Nord har stått tom siden den ble bygget 2006.
  • Plasseringen av Spa hotellet i sjøkanten midt i Sons attraktive friareal, (LM 22.12.09: Hmm – lyver bildet?)
  • Hotelhavna mellom Skutebauen og Sonsstranda forurenser vannet på begge badestrendene.
  • Skutebauen, kjøpt for 4 mill offentlige kroner, badestrand uten parkering.
  • Etter å ha betalt arkitektfirma Snøhetta 1.5 mill for gjennomtenkte planløsninger for Son sentrum, ble disse lagt bort og nye planer utformet av Haugberg.

Nå må Son slippe flere av spesialrådgiverens plumpe, ubrukelige og skadelige løsninger. Hvis ikke kommunen har andre saksbehandlere med forståelse for smidige og tilpassede løsninger for allmenhetens behov for sikker ferdsel og gjennomgang langs sjøen må det heller vente. Haugbergs fotavtrykk står som vonde påler i Son.

Gangvei mellom Glenne parken og Torget kan fint løses med minimale inngrep i " Strandlinjen og bryggekanten", jfr. Smögen og Kjerringøy på Svenske vestkysten. Allmenheten har verken behov for opphold eller aktivitet, kun gjennomgang.

Vestby kommune har en politisk ledelse som estimerer Haugbergs løsninger som bedre enn Snøhettas. Det er derfor all grunn til å minne ordfører John Ødbehr om at Høyres motto er "å forandre for å bevare", ikke "forandre for å forandre".

Haugberg står bak alt vi ikke vil ha, og ingenting av hva vi ønsker.