Saturday, October 09, 2010

HAVNESJEFENS BÅT


Båter som synker skyldes enten:

- forsikringssvindel

- naturlige forklaringer

- skadeverk

i denne rekkefølgen.

Forsikringssvindel inntrer ofte like etter at premien er betalt, mystiske forklaringer og anormal adferd. Havnesjefens båt var fortøyd høyst irregulært i den forstand at havnesjefen ville krevet båten fjernet straks om andre hadde fortøyd tilsvarende. Historien om den ukjente som skal ha sett vannslangen på fullt i havnesjefens båt er om mulig enda mer utrolig. Hvorfor han ikke skrudde av vannet og varslet politiet er ubegripelig. Fordi slangen ikke vises på avisenes bilder må en annen ukjent ha trukket slangen på land. Havnesjefens båt er dessuten dekket med kalesje. Kombinert med den irregulære fortøyningen må vedkommende ha vært ganske edru. At kommunen holder anmeldelsen hemmelig (hva nå kommunen har med havnesjefens anmeldelse å gjøre) hindre allmennheten å få innsyn i havnesjefens egen forklaring på senkingen. Når det gjelder naturlig forklaring vier siste nummer av Redningsselskapets en egen artikkel til feilkilder som kan medføre at eldre båter tar inn vann og i verste fall synker. Tørre pakninger, gamle slanger og dårlige skrogjennomføringer alene eller sammen kan medføre betydelig lekkasje. Som sikkerhet skal båten ha automatisk lensepumpe. Om havnesjefens båt hadde automatisk lendepumpe er ukjent. Regulært hærverk er avskyelig og heldigvis sjeldent. Tidligere ordfører Tom Anders Ludvigsen fikk pressen med på en skikkelig røverhistorie om at motstanderne av Son havn nord hadde forsøkt å ta livet av ham ved å skru løs hjulbolter. Da den mer edruelige del av befolkningen fikk undersøkt saken viste det seg at Ludvigsen hadde byttet til vinterdekk før turen til fjellet. Drapsforsøket kokte etter hvert ned til dårlig strammede hjulbolter, uten at det kom i avisene.

Når det gjelder hundebæsj i havnesjefens oppkjørsel skyldes det utvilsomt en uoppmerksom hundeeier. Dessverre får hundene vaner mht hvor de gjør fra seg, og Elveveien er populært hundelufte område. Personlig mobbing (fra hundens side?) mot havnesjefen blir å trekke det hele langt - for langt. Oppskårne dekk på havnesjefens kone bil, mens den står med kommunal tjenestebil tillatelse foran havnekontoret, betyr ikke annet enn at bilen står særdeles utsatt om natten for pøbelstreker, uten å knytte det til havnesjefens arbeid.

Til de som synes havnesjefen gjør en håpløs jobb kan jeg bare si at han er et symptom, og ikke årsak, på noe fundamentalt galt i Vestby kommune sentraladministrasjon. Hensynsløs arroganse kombinert med inkompetanse og tildeling av goder (jfr. manglende innsyn i tildeling av havneplass) til lojale støttespillere er dårlig nytt for miljø og kommunens økonomi. Kombinasjonen uinteresserte (Høyre) velgere og politikere uten grunnleggende forståelse og respekt for velgernes ønske om politisk skifte gjør at mange med ressurser som kunne kommet godt med i utviklingen av lokalsamfunnet selger og reiser.